lauantai 17. syyskuuta 2011

Lihapullia tomaattikastikkeessa

Täällä ollaan vaikka päivitystahti on vähän hidastunut.. Ollaan tehty viimeaikoina samoja vanhoja hyväksi havaittuja reseptejä, joten ei ole ollut uutta blogattavaa.

Tomaattikastike on hyvä valmistaa niin, että sen jakaa ruokailijoiden mieltymysten mukaan. Me laitoimme tämän kastikkeen kolmeen erilaiseen osaan. Yksi lapselle vähemmällä suolalla, yksi miehelle leipäjuustopalasten ryydittämänä ja sitten minulle lihapullilla.

Lihapullat:
250g paistijauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
pieni pala sipulia pieneksi silputtuna
1 muna
0,5 dl kermaa/vettä
0,5 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
hiukan paprikajauhetta
hiukan kuivattua oreganoa
hiukan musta- ja valkopippuria

Tomaattikastike:
½ sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä siivuina
500g paseerattua tomaattia
140g tomaattipyrettä
1 tl sokeria
1 tl balsamicoa
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa silppuna

Tee lihapullataikina valmiiksi. Paista sipulia ja valkosipulia pannulla pehmeäksi. Sekoita kulhossa jauheliha, korppujauho, kanamuna ja neste. Lisää sipulit ja mausteet. Anna tekeytyä jääkaapissa. Tee kosteilla sormilla taikinasta pienehköjä pullia uunipellille ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Kun pullat ovat uunissa, tee kastike. Paista sipulia ja valkosipulia runsaassa oliiviöljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattipyre kattilaan. Mausta ja anna hautua n. 10 minuuttia. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja tarjoile pennepastan tai spagetin kera.

0 kommenttia: