Sitruunainen kanapasta

Things to do-listalta seuraavana jo legendaariseksi muodostunut Pollo Limonello pastan ohje. Tähän ohjeeseen ja sen muunnoksiin olen törmännyt useaan otteeseen eri ruokablogeissa. Ja kaikki kehuu sitä sumeilematta, joten otetaanpa selvää, onko tämä maineensa väärti. Meillähän ei herra syö lihaa, joten odotin sopivaa ruokaseuraa, jonka kanssa nautiskella tätä. Kummityttö tuli pyörähtämään ja urheilijaneidille tämä kelpasi. Useampaan otteeseen todettiin, että "nam, tosi hyvää!". Teemme tästä kyllä katkarapuversion, jotta koko perhe pääsee testaamaan tätä.

Ja nyt tyttömme kummitäti Laura. Jos luet tätä blogia, niin sä tykkäisit tästä ihan possuna! Tämä ohje on meille päätynyt Pastanjauhajilta, mutta todellinen alkuperä ei ole tiedossa. Bar 9 ravintolassa sai ainakin aikoinaan, jotain tämän tapaista kanapastaa, joten olisko ohje sieltä? Toinen kyseisestä ravintolasta inspiraation saanut annos on tämä etanapasta. Meidän ohje on 2:lle:

2 broilerin maustamatonta rintafilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl kermaa
pikku pala (vajaa puolet) kanaliemikuutiota
hiukan cayannepippuria
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl kurkumaa
1 rkl hunajaa
1 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
suolaa

keitettyä spagettia
parmesanraastetta
tuoretta basilikaa silppuna

Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli, valkosipuli ja cayennepippuri, kuullota. Sekoita joukkoon kerma ja kanaliemikuution pala. Anna kastikkeen kypsyä hetki. (tässä välissä voit laittaa spagettiveden kiehumaan.)

Lisää kurkuma, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella. Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan. Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa. Koristele annokset basilikasilpulla.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tätä tehdään! Kuullostaa hurjan namilta :D