perjantai 17. kesäkuuta 2011

Katkarapuwokki

Sen lisäksi, että kohta päästään kesäkeittohommiin, niin uusia vihanneksia kannattaa hyödyntää eksoottisemmissakin ohjeissa. Kaapista löytyi purkillinen bami goreng-nimistä maustetahnaa. Tahna on indonelsialainen mausteseos, jonka nimi tarkoittaa pasitettuja nuudeleita. Yleensä teemme wokkimme osterikastikkeeseen, mutta tämä oli oikein hyvää ja sopivan tulista.

1 prk bami goreng-maustetahnaa
hiukan seesamiöljyä
rypsiöljyä
2 porkkanaa
½ punainen paprika
2 kevätsipulia varsineen
pikkumaisseja
bambunversoja
vesikastanjaa
ituja
n. 10-15 cm pala kiinankaalia
180 g katkarapuja
keitettyjä nuudeleita

Leikkaa porkkanat tulitikkumaisen ohuiksi siivuiksi. Pieni myös muut vihannekset. Paista vihanneksia (ei kiinankaalia) muutama minuutti vuorotellen kuumassa pannussa runsaassa öljyssä. Lisää öljyn joukkoon muutama tippa seesamiöljyä. Nosta aina paistamasi vihannekset sivuun, etteivät ne lötkisty. Keitä nuudelit valmiiksi. Kun kaikki kovat vihannekset on paistettu, lisää maustetahna, paistetut nuudelit, pienennetty kiinankaali sekä sulatetut katkaravut. Keitä muutama minuutti.

0 kommenttia: