torstai 10. maaliskuuta 2011

Vuohenjuusto-sipulipiirakka

Meillä on kaapit täynnä sipuleita, koska sipulikeittoa varten tuli ostettua ylenmäärin erilaisia sipuleita. Sipulipiirakkaa ei ole tehty vuosiin. Aikoinaan opiskellessa ja rahan ollessa tiukilla sipulipiirakka oli mitä mainioin vierasvara. Tarvikkeet saa tosi edullisesti ja piirakka on helppo tehdä. Jos oikein laiskottaa, niin voit käyttää myös kaupan valmista pakastetaikinaa pohjaan, mutta tämä pohja on kyllä niin helppo tehdä, että ainoa vaiva on muistaa ottaa voi pehmenemään huoneenlämpöön tarpeeksi aikaisin.

Pohja:
125g voita
3 dl jauhoja
3 rkl vettä

Täyte:
voita paistamiseen
2 keltasipulia
1 punasipuli
3 salottisipulia
n. 10 lehteä tuoretta salviaa
n. 1-2 tl balsamicoa

Munamaito:
2 munaa
1 dl maitoa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 prk ranskankermaa
1 rkl sokeria

n. 75g pehmeää vuohenjuustoa

Tee ensin pohja valmiiksi. Nypi pehmeä voi ja jauhot sekaisin ja lisää vesi. Sekoita tasainen taikina. Levitä taikina piirakkavuokaan ja esipaista taikina uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Paista sillä aikaa siivutetut sipulit ja salvianlehdet voissa. Älä ruskista vaan anna sipuleiden pehmentyä miedolla lämmöllä. Lisää balsamico sipuleiden joukkoon. Nosta pehmenneet sipulit piirakkavuokaan ja ripottele päälle vuohenjuustoa. Tee munamaito. Sekoita munat rikki ja lisää maito sekä ranskankerma. Sekoita hyvin ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kaada piirakan päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

2 kommenttia:

Tintsu kirjoitti...

Ompa hyvän näköinen piirakka : ) Varmasti hyvää!

Kanelibasilika kirjoitti...

Joo, tästä tuli vähän ranskalaistyyppinen piirakka. Hyvää oli :)