Tuplakuorrute lohelle


Tuplasti hyvää lohen päällä. Siinä tämän illan lohiruuan teema. Pitkään olemme ajatelleet kuorruttaa lohen leipäpaloilla ja nyt saimme sen vihdoin aikaiseksi. Alla on maukas majoneesikuorrute. Monta makua, mutta lohi kestää sen. Tarjoile kuitenkin herkku simppelisti perunamuusin kera. Kuorrute tosin meni hiukan liian tummaksi, joten ole sinä varovaisempi kypsennyksen suhteen.

Tässä kohtaa pitänee muuten mainostaa 6kk vanhan tyttömme loistavaa ruokamakua. Syöminen on ollut viime aikoina vähän hankalaa, mutta kun äiti tajusi maustaa soseet valkosipulilla ja tuoreella basilikalla, niin johan maistui. Kuka sitä nyt ikuisuuden haluaa pelkkää maustamatonta kasvissosetta syödä. Nyt on kiva istua syöttötuolissa samassa pöydässä vanhempien kanssa.

Huomenna pääsemme valmiiseen blinipöytään. Itsekin olemme jo kertaalleen paistaneet noita talven herkkuja. Suositus viikonlopulle onkin blinien pyöräyttäminen ja nautiskelu alsacelaisen pinot gris viinin kera. Ja tietty tämä uunikala.

400-500 g lohipala
(suolaa)

Majoneesikuorrute:
2 rkl majoneesia
2 rkl parmesan-juustoa raasteena
2 rkl tuoretta tilliä
1 rkl tuoretta basilikaa

Leipäkuorrute:
Pari viipaletta vaaleaa leipää murustettuna (n. 1,5 dl)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä murskattuna
n. ½-1 tl suolaa
pippuria

Majoneesikuorrutusta varten kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen tai vedetään sileäksi sauvasekoittimella. Sivele kuorrute kalan päälle. Sekoita leipämurut, oliiviöljy, sitruunamehu, valkosipulimurska ja mausteet kulhossa. Nostele leipäkuorrute vielä lohen päälle ja laita kala uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Varo ettei kuorrute pääse palamaan.

Kommentit