lauantai 26. helmikuuta 2011

Kirkas kalakeitto tuoreen tillin, sipulin ja voisulan höystämänä


Ja taas retroillaan. Naispuolisen Kanelibasilikan lapsuuden perheessä ei välitetty kermapohjaisesta kalakeitosta. Perheen isä kehitteli luksusversion perinteisestä kirkkaasta kalakeitosta, josta koko perhe piti. Salaisuus on lisukkeissa, jotka tarjoillaan erillisinä ja ripotellaan suoraan keittolautaselle oman maun mukaan. Tuore tillisilppu, raaka sipuli ja kuuma voisula maustavat kalakeiton vielä korkeammalle tasolle. Kannattaa kokeilla. Samaa ideaa käytettiin muuten myös hernekeiton kanssa. Silloin lisukkeena olivat sipulisilppu, sinappi sekä smetana.

Ainekset:
500 g lohta
4 kiinteää perunaa
2 porkkanaa
pala palsternakkaa
pala lanttua
pala purjoa
pala juuriselleriä
pala fenkolia
1,5 litraa kalalientä
mustapippuria
2 laakerinlehteä
sipuli
tilliä
voita

Kuori ja pilko perunat, porkkanat, palsternakka, lanttu, purjo, juuriselleri ja fenkoli. Leikkaa lohifile sopiviksi suupaloiksi. Keitä kasviksia laakerinlehdellä ja mustapippurilla maustetussa kalaliemessä kunnes juurekset alkavat olla pehmeitä. Lisää lohet ja keitä muutama minuutti kunnes kala on kypsää. Tarjoile sipulisilpun, tillisilpun ja voisulan kanssa.

0 kommenttia: