Marinoidut munakoisot ja paprikat

On etuoikeus kuulua sukuun, joka on paitsi mukava ja hauska, niin myös aktiivinen tapaamisten kehittämisten suhteen. Suku on levittäytynyt uusien sukupolvien myötä siihen malliin, että emme tahdo oikein mahtua kenenkään kotiin juhlimaan. Tästä syystä "vanhukset" kehittelivät bileet työmaan henkilöstötiloissa nyyttikestien henkeen. Meidän pikkuneitimme, 5kk, pääsi elämänsä toisiin bileisiin ja sopivasti juuri vierastamisen alettua.

Kanelibasilika lupasi tuoda juhliin maan mainiota focaccia-leipää, joka on muuten yleisin hakusana, jolla blogiimme on eksytty. Lisäksi valmistimme vihreää pestoa sekä uutena kokeiluna näitä marinoituja munakoisoja ja paprikoita. Näitä pitää ehdottomasti valmistaa uudemman kerran, sillä valmistus on varsin yksinkertaista ja munakoiso on yksi suurista herkuistamme. Ainut ikävä vaihe oli paprikoiden kuoriminen, mutta lumilautaulun MM-kisoja katsellessa sekin sujui vähän kuin itsestään. Me grillasimme kasvikset parilagrillillämme, mutta yhtä hyvin kasvikset voi paahtaa uunissa tai pannulla kypsäksi.

1 munakoiso (n. 500g)
suolaa itkettämiseen
1 keltainen paprika
1½ dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl balsamicoa
1 rkl sitruunamehua
2 oksaa rosmariinia muutamaan osaan leikattuna
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
½ kuivattu chili (tätä maun mukaan, meillä oman parvekkeen aika vahvaa chiliä)

Leikkaa munakoisot n. 1cm paksuisiksi siivuiksi. Levitä siivuille suolaa ja itketä munakoisoja n. 5-10 minuuttia. Pyyhi pinnalle kertynyt neste ja suola pois talouspaperilla. Leikkaa munakoisoviipaleet puoliksi tai kolmeen osaan. Leikkaa myös paprika mukaviksi suupaloiksi ja muista poistaa valkoinen osuus ja siemenet tarkasti. Grillaa kasviksia parilagrillillä, kunnes ovat pehmenneet. Poista paprikoista kuoret.

Tee marinadi valmiiksi. Puserra oliiviöljyn joukkoon valkosipulit, lisää balsamico ja sitruunamehu. Sekoita hyvin. Mausta lopuksi yrteillä ja chilillä. Kaada kasvikset lasipurkkiin ja marinadi kasvisten päälle. Anna lepuuttaa jääkaapissa mieluiten yön yli. Tarjoa vaalean leivän kera tai alkupalana tapas-tyyliin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei taas! Minäkin 'eksyin' blogiinne Focaccian ansiosta! Kiva juttu! Onnittelut myös suloisen tyttärenne johdosta! t. Ulla