maanantai 17. tammikuuta 2011

Leivitetyt siikafileet, puolikkaat uuniperunat ja piparjuuri-tillikastike

Sovelsimme hiukan vanhaa reseptiämme seesaminsiemenillä kuorrutetuista siikafileistä. Leivitetty pinta tekee kalasta kauniin värisen ja maistuu hyvältä. Jälleen kerran kävimme kalaostoksilla Hakaniemen hallissa, mistä tarttui kaupanpäälliseksi mukaan nippu tuoretta tilliä. Maustoimme sillä hyväksi havaitun piparjuurikastikkeen. Tästä ei muuten tule kastike enää helpommaksi valmistaa.

Leivitetty siika:
400g siikafileitä
1 rkl vehnäjauhoja
5 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa

Puolikkaat uuniperunat:
1 iso peruna per syöjä
oliiviöljyä
suolaa
cajun mausteseosta
kuivattua oreganoa

Piparjuurikastike:
1 prk ranskankermaa
vajaa putkilo Felixin piparjuuritahnaa
tuoretta tilliä
hiukan suolaa

Valmista ensi perunat, sillä niiden kypsennys vie eniten aikaa. Pese ja puolita perunat. Sivele perunoiden pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle mausteet. Kypsennä uunissa 225 asteessa n. puoli tuntia. Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla.

Sekoita kastikeainekset keskenään ja jätä kastike maustumaan jääkaappiin. Poista siikafileistä ruodot. Kaada laakealle lautaselle vehnä- ja korppujauhot sekä suola. Sekoita ne keskenään ja kääntele siikafileet kummaltakin puolelta seoksessa. Paista voissa molemmilta puolilta ja ripottele lopuksi päälle hienonnettua tilliä.

0 kommenttia: