Pätkisjuustokakku


Taas makea resepti joulunajan iloksi. Tapaninpäivänä saimme kodin täyteen vieraita, kun Helmimme serkkupojat vanhempineen ja isovanhemmat kävivät kahvilla. Lasten makuun sopien teimme pätkiksistä kakun, joka maistuu kyllä kaikille makeasta ja mintusta pitäville. Pätkikset ovat meidän suosikkisuklaitamme ja onkin kiva, että niitä saa nykyään myös sopivina suupaloina pussissa.

Nyt sitten laskeudutaan taas arkeen ja aletaan miettiä uuden vuoden juhlamenuuta. Ruokaa miettiessä voi mussuttaa lahjaksi saatuja suklaita..

1,5 pkt (n. 260g) Minttu Domino keksejä
75g voita
1,5 pussi Pätkiksiä
250 g Mascarponejuustoa
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (käytimme Valion vanhanajan vaniljakastikepurkin 330 g)
4 liivatelehteä
½ dl kuumaa kahvia
(koristeluun kaakaojauhetta)

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vispaa sillä välin vaniljakastike kunnon vaahdoksi. Hienonna pätkikset monitoimikoneella ja lisää vaniljakastikkeen joukkoon. Lisää myös tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lopuksi liota liivatelehdet kahvin joukkoon ja lisää massaan. Valmis massa kaadetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele pinta kaakaojauheella.

Kommentit