keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Yrtti-parmesankuorrutus kalalle


Limerisoton kanssa maistui kuorrutetut siikafileet. Saimme viime jouluna lahjaksi Passione-nimisen keittokirjan, joka inspiroituu italialaisesta keittiöstä. Tämä ohje on hiukan muokattu versio Marko Koskisen mainiosta kirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty lohta, mutta kokeilimme tällä kertaa vähärasvaisempaa siikaa.  Kuorrute oli erittäin maukas ja yrttejä voi vaihdella maun ja mieltymysten mukaan.

4 dl suolalientä (4 dl vettä + 3 rkl merisuolaa)
n. 400 g siikafilettä
2 rkl majoneesia
1 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta tilliä
2 rkl raastettua parmesania

Tee ensin suolaliemi valmiiksi. Kiehauta vesi ja merisuola ja anna liemen jäähtyä. Nypi siikafileistä isoimmat ruodot pois ja laita sopivankokoiset annospalat suolaliemeen maustumaan n. 10 minuutiksi. Tee sillä aikaa kuorrute. Laita silppuriin tai sekoita sauvasekoittimella majoneesi, yrtit ja parmesani tahnaksi. Nosta kalat suolaliemestä talouspaperin päälle ja kuivaa ne huolellisesti. Lisää päälle kuorrutetta ohuelti ja paista fileet uunissa 200 asteessa n.15 minuuttia. Nauti valkoviinin kera.

0 kommenttia: