sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Limerisotto


Meillä juhlittiin isänpäivää nyt ensimäistä kertaa. Isänpäiväillallisen lisukkeena oli raikas ja maukas limerisotto. Toimii erityisen hyvin kalan kanssa raikkautensa takia. Ohjeesta tulee kahdelle lisukkeen verran. Jälkiruokana syötiin hedelmäsalaattia sekä Pappagallon vaniljajäätelöä. Paljon onnea kaikille isille!

1 rkl öljyä
2 salottisipulia tai puolikas tavallinen sipuli
1,5 dl risottoriisiä
n. 3 dl kasvislientä
2 limen mehu
1½ limen raastettu kuori
2 rkl raastettua parmesania
2 rkl voita
n. 0,5 dl kermaa

Paista hienonnettua sipulia öljyssä hetken aikaa ja lisää joukkoon riisi. Anna riisin paistua öljyssä n.5 minuutin ajan. Lisää joukkoon limenmehu sekä puolet kasvisliemestä. Lisäile kasvislientä pienissä osissa. Kun riisi alkaa olla kypsää, joukkoon lisätään limenkuoriraaste, voi, parmesani ja kerma. Kermaa voit lisäillä sen mukaan, kuinka löysää haluat risotosta. Tarjoa heti!

0 kommenttia: