Meillä kolmekymppisillä on ilmeinen retrobuumi, sillä viime aikoina on sekä netissä että ystävien puheissa nousseet esille klassiset lapsuuden ruuat. Yksi näistä herkuista on lihamureke, jota voi halutessaan varioida mielin määrin lisäämällä taikinaan erilaisia täytteitä ja mausteita. Meillä tätä on tehty viimeksi yli 15 vuotta sitten kotitaloustunnilla. Ihan harmitti, kun tätä maisteli, ettei ole useammin tullut tehtyä. Kaiken a ja o on tietysti laadukas jauheliha ja sitä saa Hakaniemen hallista.
500 g naudan paistijauhelihaa
½ sipuli
1 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
1 muna
2 tl suolaa
1 maustemitta mustapippurirouhetta
1 maustemitta valkopippuria
vajaa 1 maustemitta jauhettua paprikaa
vajaa 1 maustemitta kuivattua basilikaa
Hienonna sipulit ja paista niitä hetki pannulla, kunnes ovat pehmenneet. Lisää sipulit, kerma, muna ja korppujauhot jauhelihan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta mureketaikina ja anna taikinan vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Muotoile takinasta uunivuualle pötkylä ja paista mureketta uunissa 225 asteessa n. 45 minuuttia. Vuokaan voit paloitella lisukkeeksi esim. porkkanoita, jotka kypsyvät samalla kertaa lihan kanssa. Tarjoile esimerkiksi herkullisen sienikastikkeen kanssa.
Kommentit