perjantai 26. marraskuuta 2010

Joulutortut

Ihan alusta pitäen torttuja on tullut tehtyä viimeksi kotitaloudentunneilla yläasteella. Voitaikina on tosi helppo tehdä, joten miksei välillä jättäisi kuivat pakastetaikinat ostamatta. Lisäksi itsetehtytaikina tulee tosi halvaksi. Tässä simppeli ohje voitaikinaan, josta tulee n. 9 puolikuun muotoista torttua:

150g voita
3dl vehnäjauhoja
0,75dl kylmää vettä


Nypi rasva ja vehnäjauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikinasta klöntti. Laita klöntti jääkaappiin tunniksi ja kauli siitä levy. Taittele levy kolmesti ja kauli taas siitä iso levy. Jälleen taittele kolmesti ja kauli siitä iso levy. Toista vielä kolmannen kerran. Tämän jälkeen ota pyöreällä muotilla sopivia paloja, jotka täytetään luumuhillolla. Taittele kannet kiinni ja painele reunat haarukalla tiivisti kiinni. Lopuksi voitele puolikuut kanamunalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Mukavaa joulunodotusta!

0 kommenttia: