perjantai 16. heinäkuuta 2010

Savukalatäytteiset ohukaiset

Juu, helteet jatkuvat.. Huomenna olisi tarkoitus mennä mattopyykille ja uimaan. Turha tässä on odottaa viileämpiä ilmoja, kun hellekelit vaan jatkuvat ja jatkuvat. Meillä pohditaan kovasti, että kummat kypsyvät ensin parvekkeen kirsikkatomaatit vai naispuolinen Kanelibasilika ison masunsa kanssa. Kissamme Sylvi päätti myös säikäytellä omistajiaan ja tänään tuli pyörähdettyä myös eläinlääkärillä. Tutkimusten jälkeen selvittiin ainakin toistaiseksi kipulääkkeillä.

Hassua, miten välillä ruuanlaitto noudattaa pitkään yhtenäistä linjaa. Jälleen blogaamme kylmän kastikkeen ohjeen. Tämä tehtiin ohukaisten täytteeksi, mutta toimii myös uuniperunan kanssa. Ohukaistaikinan ohje löytyy täältä.

Täyte:
1 prk ranskankermaa
½ prk Creme Bonjour maustettu fraiche, yrtti-valkosipuli
n. 200-300g savukalaa, meillä savustettua lohta
reilu 1 dl hienonnettua tilliä
n. 2 rkl silputtua ruohosipulia
sitruunanmehua
suolaa
valkopippuria

Hienonna savukala haarukalla ja lisää sen joukkoon ranskankerma ja maustettu fraiche. Lisää soossiin tilli ja ruohosipuli ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja valkopippurilla maun mukaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kamalaa, en voi suositella kenellekkään!

Kanelibasilika kirjoitti...

Kurjaa, jos ei ollut makuusi. Meistä tää oli kyllä hyvää. Mikä siinä mielestäsi oli pahaa?