lauantai 5. kesäkuuta 2010

Savusiikasalaatti

Helsingin torikierrosta parhaimmillaan. Ensin aamukahvit Eromangan lihisten ja possumunkkien kera Kauppatorilla ja sitten ruokaostoksille Hakaniemen halliin. Hakaniemen hallista mukaan tarttui suomalainen savustettu siika suoraan tiskiltä. Ei siis mitään ällöttävää vakuumipakattua huttua supermarketin "kalatiskiltä". Siika oli ihanan tuoretta ja todella maistuvaa. Nam.

Sitten vinkkiosuus. Me olemme jääneet aivan koukkuun Lentävän Lehmän (juustokauppa Hakaniemen hallissa) tiskillä myytäviin puolittain aurinkokuivattuihin tomaatteihin. Nuo tomaatit ovat todella maukkaita ja sulavat suuhun. Sopivat erittäin hyvin salaatteihin ja huomenna kokeilemme niitä pizzatäytteiksi.

Frisee-salaattia
puolittain aurinkokuivattuja tomaatteja
tomaatteja
kurkkua
retiisejä
savustettua siikaa
kevätsipulia
mansikoita
basilikan lehtiä

Revi salaatti ison tarjoiluastian pohjalle. Pilko vihannekset pieniksi ja levittele salaatti pedille. Poista kokonaisesta siiasta nahka ja irrota kalan liha varoen, jotta suurimmat ruodot jäävät kiinni selkärankaan. Paloittele liha ja poista siitä ruodot käsin. Irrota selkäranka ja tee sama lihan irrotustyö toiselle puolelle. Tämä on hiukan sotkuisaa puuhaa, mutta samalla voi hiukan napsia kuormasta ja maistella mureaa siianlihaa. Meidän kalastamme ruodot lähtivät varsin vaivattomasti irti. Lisää kalapalat salaattipedille ja levitä lopuksi silputtu kevätsipulisilppu ja basilikan lehdet koko komeuden päälle. Meillä salaatti syötiin kermaisen salaatinkastikkeen kera.

Alla vielä ihanan Kallion kaupunginosan lumoa, cityasumista parhaimmillaan.. Tuossa talossa asumisesta voi haaveilla. Suosittelemme muuten kävelyjä keskustan liepeillä niin, että suuntaa nokkansa kohti talojen mageita yksityiskohtia.

0 kommenttia: