Kaalisalaatti (coleslaw)



Meillä tykätään raastesalaateista, vaikka kotona niitä ei tulekaan usein tehtyä. Raasteet yhdistyvät mielessä lähinnä lounasravintoloihin eikä niitä kaiketi yleensä pidetä kovin suuressa arvossa. Ne ovat kuitenkin useimmiten mehukkaita jopa lounasbaarien salaattipöydissä. Maukas coleslaw eli kaalisalaatti voidaan varmaankin lukea raastesalaatiksi. Kasvisten omaa mehukkuutta lisäävät etikkainen maustekastike ja majoneesi.

Ainekset:
1/4 (valko)kaali
pari porkkanaa
1 dl vettä
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,25 dl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
2 dl majoneesia

Majoneesi:
2 keltuaista
2 dl öljyä
1 rkl dijon-sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl kylmää sitruunamehua

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Silppua kaali lyhyiksi suikaleiksi. Sekoita kattilassa vesi, etikka, silputtu valkosipuli, sokeri, suola ja mustapippuri. Keitä hetki ja kaada raasteiden joukkoon. Anna raasteseoksen maustua hetken ja valuta sitten ylimääräinen liemi.

Voit käyttää joko kaupan valmista majoneesia tai tehdä sen itse seuraavasti. Vatkaa kananmunankeltuaiset, dijon-sinappi ja mausteet seokseksi kulhossa. Lisää öljyä ohuena norona koko ajan käsin vispilällä tai sauvasekoittimella vatkaten. Vatkaa kunnes majoneesi on tasaisen paksua. Lisää vielä sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi.

Sekoita majoneesi raasteen joukkoon. Anna maustua jonkin aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kommentit