Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

Seuraava resepti on jo käsite netin ruokablogeissa ja tätä on pitänyt tehdä useampaan otteeseen. Rakastamme erilaisia juustokakkuja, mutta koska liivate ei ole mitenkään toivottu aines keittiössämme, on juustokakkujen tekeminen jäänyt vähälle. Tämän reseptin juju on - maun lisäksi - siinä ettei kakussa käytetä lainkaan liivatelehtiä. Kakku pysyy koossa, koska se on tarkoitus syödä jäädytettynä; ikään kuin juustokakun ja jäädykkeen risteytyksenä. Uunia tämä kakku ei tarvitse myöskään ja se on helppo valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen. Reseptin alkuperästä löytyy tietoa Jensenin kiusaus-ruokablogista. Muunsimme hiukan alkuperäistä ohjetta pohjan osalta.

Meillä juustokakku tarjottiin vappuaaton ruokamässäillyn päätteeksi. Tämän kylmän jälkiruokaherkun jälkeen maistuivat vielä muutamat erilaiset juustot ja hedelmät. Ei ainakaan nälkä päässyt yllättämään vappuaaton juhlijaa.

200g suklaakeksejä
n. 35-50g voita

200 g suklaata (esim. Fazerin Block)
200 g Philadelphia-juustoa
2 valkuista
2 keltuaista
1,8 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vispikermaa

Marianne-/suklaarouhetta/nonparelleja/mansikoita/vadelmia koristeeksi

Rouhi keksit hienoksi ja lisää niihin sulatettu voi. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Painele lusikan avulla tiiviksi pohjaksi.

Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri keskenään. Sulata suklaa mikrossa. Muista varoa ettei suklaa "pala pohjaan" eli lämmitä suklaata n. 30 sekunttia kerrallaan mikrossa ja sekoita aina välillä. Toista kunnes suklaa on sulanut. Lisää sulanut suklaa tuorejuustoseoksen joukkoon. Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa astiassa. Lisää valkuaisvaahto suklaa-tuorejuustoseokseen. Lopuksi vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää tämä vielä kakkumassaan ja sekoita varovasti sekaisin, jotta vaahtoava rakenne ei kärsi. Kaada seos keksipohjanpäälle ja tasoita kauniiksi. Vuoraa vuoka foliolla ja pistä kakku pakkaseen. Anna olla pakkasessa vähintään yön yli.

Nosta kakku huoneen lämpöön noin ½ tuntia ennen tarjoamista. Juustokakku on parhaimmillaan hiukan sulaneena. Kakun rakenne kuitenkin kärsii, jos se pääsee sulamaan liikaa. Meillä koristeena oli Mariannerouhetta ja tuoreita mansikoita.

Hauskaa (ja sumuista) vappua!!

Kommentit