Makeat uunijuurekset paistetun halloumin kanssa

Viimeistä iltaa mökillä viedään... Huomenna edessä on kotimatka, toki koukkaamme ensin Lappeenrannan kautta tapaamassa sukulaisia. Tänään tarvoimme pienen kävelylenkin metsässä, jossa lunta löytyi vielä ihan kiitettävästi. Aurinkoisilta aukeilta paikoilta lumi oli jo sulanut lähes olemattomiin, mutta välillä sitä löysi itsensä uppoutuneena polveen asti lumikinoksista. Pihapiirin rinteestä lunta löytyi juuri sopivasti, jotta toinen hurjapää pääsi laskemaan pulkalla puiden lomasta. Tuo mäenlasku päättyi kuitenkin yhtä hienosti kuin lastenlaulun jänöjussilla..

Uunijuureksia ei voi kehua tarpeeksi. Niitä tulee syötyä varsin usein ja aina vähän eri tavalla tehtynä. Tämän päivän versio oli tällainen:

1 palsternakka
1 pieni kukkakaali
1 bataatti
puolikas lanttu
8-10 valkosipulinkynttä
½ sipuli
½ dl kurpitsansiemeniä
reilusti tuoretta oreganoa ja basilikaa silputtuna (yhteensä n. 1dl)
n. 1 rkl balsamicoa
n. 1 rkl fariinisokeria
½-1dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä

Kuori ja paloittele kasvikset. Lanttu kannattaa leikata kaikkein ohuimmiksi paloiksi, sillä sen kypsennys ottaa pisimmän ajan. Bataatin saa jättää reiluiksikin paloiksi, sillä se kypsyy ensimmäisenä. Laita kasvikset uunivuokaan ja ripottele päälle kurpitsansiemenet ja silputut yrtit. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Lopuksi lorauta päälle balsamicoa ja oliiviöljyä. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Tarjoile paistetun halloumijuuston kanssa.

Kommentit