tiistai 20. huhtikuuta 2010

Kantarellipasta

Välillä on tarve tehdä simppeleitä ja nopeita arkiruokia. Pasta pelastaa monesti näissä tapauksissa. Pakastinta pitää jo tyhjennellä ja sieniä meiltä löytyy vielä jonkin verran. Kantarellit on poimittu yhteispelillä Joutsenon metsästä viime loppukesästä. Koska sienet ovat mietoja maultaan sopii niiden kanssa eityisesti kesäkurpitsa. Tässä linkki todella mainioon kanttarelli-kesäkurpitsarisottoon, joka vaatii sitten hiukan enemmän vaivaa ja aikaa. Mutta tänään siis pikapastaa kantarelleista tällaisella meiningillä.

n. 2-3dl paistettuja kantarelleja pakkasesta
vajaa 10cm pala kesäkurpitsaa
pieni pala parsakaalia
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1prk kanttarelli creme bonjour tuorejuustoa
½-1dl vettä
valkopippuria
suolaa

tuorepastaa
basilikan lehtiä revittyinä

Pilko kesäkurpitsa, parsakaali, sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Paista pannulla öljyssä ja lisää kantarellit sekä tuorejuusto. Anna juuston sulaa hiljalleen ja lisää joukkoon vettä. Kiehuta kasaan ja mausta valkopippurilla sekä suolalla. Tarjoile tuorepastan kanssa. Pinnalle voit vielä ripotella tuoreita basilikan lehtiä.

0 kommenttia: