maanantai 1. maaliskuuta 2010

Kurpitsansiemensämpylät

Viikonloppuna yritimme tehdä perinteistä Itä-Suomalaista rieskaa, mutta rieskan tekeminen vaatii vielä hiukan harjoittelua ennen kuin voimme laittaa reseptiä tänne. Mutta koska uunituore leipä on vaan niin hyvää, piti sitä tehdä tänäänkin. Nyt sämpylöiden muodossa ja makua haettiin siemenistä. Sitä paitsi on sanottava, että taikinan leipominen on jollain lailla terapeuttista puuhaa, sillä ei niin onnistuneen maanantain jälkeen taikinan pyörittely sai ajatukset pois työasioista. Heinähattu ja Vilttitossu kirjoissahan mainitaan taikinaterapia ja täällä kyllä yhdytään siihen. Kokeilkaa seuraavan kerran, kun takana on huono päivä.

3dl vettä
1tl suolaa
3tl kuivahiivaa
3dl vehnäjauhoja
3dl sämpyläjauhoja
½dl auringonkukansiemeniä
½dl kurpitsansiemeniä
2rkl oliiviöljyä

Sekoita reilusti käden lämpöiseen veteen suola ja vehnäjauhot, joihin on yhdistetty kuivahiiva. Lisää siemenet ja sämpyläjauhot koko ajan vaivaten taikinaa. Lopuksi vielä muutama loraus oliiviöljyä ja vielä hiukan vaivausta. Nostata taikinaa vähintään tunti ja paista sämpylät 225 asteessa n. 10 minuuttia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näillähän vois osalistua vaikka Leivontafoorumin kuukauden haasteeseen!

Kanelibasilika kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta. Tämä Leivontafoorumi olikin ihan uusi tuttavuus. Täytyy kyllä myöntää, että leivontapuoli on kyllä tässä taloudessa se osa ruuanlaittoa, jota meidän tulisi kehittää. Mutta pistetään harkintaan.

Ja haaste löytyy täältä:
http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=42&t=427