Kardemummainen puolukkapiirakka

Olemme tehneet aikaisemmin puolukkarahkaa, joka oli maustettu kardemummalla. Nyt sitten kokeilimme samaa maustetta puolukkapiirakassa, koska puolukka ja kardemumma toimivat todella hyvin yhdessä. Lisäksi makua tuo pohjan päälle sivelty vaniljarahka. Hitsi, että oli hyvää, vaikka itse kehummekin.

Tänään kävimme ostoksilla uusitussa Stockmannin Herkussa, joka oli huomattavasti isompi kuin aiemmin ja yhdessä tasossa. Valitettavasti ruuhkaan ei ole voitu vaikuttaa ja varsinkin palvelutiskien läheisyydessä meinasi väenpaljous käydä hermoille. Valikoimaan oli lisätty enemmän luomua ja pienten tuottajien erikoisempia tuotteita. Mukaan tarttui mm. Ahon maustamatonta jugurttia, jota olemme tottuneet löytämään ainoastaan Hakaniemen hallista.

Pohja:
200g voita
5rkl sokeria
1 luomu muna
3dl luomu vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
Valion vaniljarahkaa
puolukoita
n. 1rkl perunajauhoja(jos teet pakastetuista puolukoista)
sokeria
jauhettua kardemummaa

Tee ensin pohja. Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenenään vatkaimella. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaada jauhot taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä pohjan päälle Valion valmista vaniljarahkaa.

Lisää puolukoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada maustetut puolukat pohjan päälle ja mausta vielä kardemummalla. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Alla vielä kuva tämän päiväiselta kävelyltämme. Kuvassa Eläintarhanlahdella sorsat ja pilkkijät nauttivat auringosta sulassa sovussa.

Kommentit