Sahrami-katkarapurisotto

Ei olekaan pariin kuukauteen tullut tehtyä keittiömme suosikkiruokaa eli risottoa, joten jo oli aikakin. Tällä kertaa pohjaidea poimittiin sahramilla maustetusta milanolaisesta risotosta, mutta ideaa jatkettiin katkaravuilla, kesäkurpitsalla ja kermalla. Sahrami tuo mainion keltaisen värin.

Ainekset
3 dl risottoriisiä
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
pieni kesäkurpitsa
150 g katkarapuja
2 dl kuivaa valkoviiniä
7-8 dl kalalientä
1,5 dl kermaa
parmesan-juustoa raasteena
0,25 g sahramia
suolaa, mustapippuria
voita ja/tai oliiviöljyä

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Pilko myös kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Jos katkaravut ovat pakastettuja, sulata ne huuhtomalla siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Raasta parmesan-juustoa vajaan desin verran.

Lämmitä kasarissa reipas loraus öljyä tai voita ja paista kesäkurpitsakuutioita hetken aikaa. Siirrä ne sitten lautaselle odottamaan. Kuullota sipuleita hetken aikaa, mutta varo polttamasta. Lisää riisi ja sekoita. Kun riisi alkaa ritistä, lisää desi valkoviiniä ja toinen kalalientä. Keittele matalalla lämmöllä vähitellen. Sekoittele aika ajoin ja lisää viiniä ja lientä sitä mukaa kun neste on ehtinyt imeytyä.

Noin parinkymmenen minuutin kuluttua riisit alkanevat olla sopivan kypsiä, ei liian pehmeitä vaan purtavia. Lisää kerma, kesäkurpitsat, parmesan ja mausta sahramilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista koostumus. Risoton on tarkoitus olla kermaista ja valuvaa, joten jos risotto on päässyt liian kuivaksi, lisää vielä lientä. Lisää lopuksi katkaravut, sekoita ja anna niiden lämmetä hetken. Tarjoile heti.

Kommentit