torstai 18. helmikuuta 2010

Hummus

Hummus on maistuva kikherneistä, tahinista ja oliiviöljystä tehtävä tahna, joka sopii lisukkeeksi monille ruuille. Hummusta voi tarjota esim. falafelin seuralaisena tai dippikastikkeena tuoreille vihanneksille. Sopii myös yksinkertaisesti vaalean leivän päällä.

Ainekset
n. 250g kikherneitä (purkillinen)
2 rkl tahinia
3 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 tl jeeraa
suolaa
paprikajauhetta
cayennepippuria

Huuhdo ja valuta kikherneet. Aja herneet, tahini, sitruunamehu ja oliiviöljy tahnaksi sauvasekoittimella tai vastaavalla. Voit joko ajaa koostumuksen aivan sileäksi tai jättää sattumia. Lisää murskattu valkosipuli ja mausteita maun mukaan. Lisää vettä pienin erin, jotta löydät hummukselle sopivan koostumuksen. Tahnan on tarkoitus olla pehmeää ja helposti levitettävää, mutta ei toki aivan juoksevaa.

Koristele ennen tarjoilua paprikajauheella ja halutessasi persiljalla. Hummuksesta voi myös tehdä tarjoilulautaselle renkaan, jonka keskelle kaadetaan oliiviöljyä.

0 kommenttia: