torstai 14. tammikuuta 2010

Smoothie maitorahkasta

Saimme joululahjaksi blenderin lähinnä siihen tarkoitukseen, että tekisimme sillä maitopohjaisia juomia. Toinen Kanelibasilika ei pidä maidosta sellaisenaan ja siksi onkin hyvä välillä tehdä maitopohjaisia juomia. Smoothien hyvä puoli näin talvisin on myös se, että siihen saa sekoitettua pakastemarjoja ja hedelmiä, joten c-vitamiinivarastotkin täyttyvät samalla. Tässä siis yksi raikas versio kahdelle.

n.1dl pakaste mansikoita
1 banaani
1 kiivihedelmä
1prk maitorahkaa
appelsiinimehua
sokeria maun mukaan

Laita mansikat jäisenä blenderiin, jotta juomasta tulee tarpeeksi kylmää. Meidän koneellamme jäiset mansikat survoutuivat parhaiten jääpala-asetuksen avulla. Kun mansikat ovat murskana, lisää hedelmät ja maitorahka. Sekoita hyvin. Lisää appelsiinimehua notkistamaan juoma ja mausta sokerilla makusi mukaan. Nauti kylmänä.

2 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

Täältä http://rollit4.blogspot.com/ löytyy mielikuvituksellisia blenderireseptejä...

Kanelibasilika kirjoitti...

Kiitos linkistä. Todella terveellisen oloisia blenderiohjeita. Ehkä jopa liiankin terveellisiä meidän makuumme ;)

Me käytämme paljon samaa pohjaa, joko maitorahkaa tai maustamatonta jugurttia, jota sitten maustetaan eri marjoilla, hedelmillä ja mausteilla. Tällä tavoin toinen meistä saa pakollisia kalsiumtarpeitaan täytetyksi.

Kesää kohti hakusessa olisi täydellisen kylmän kurkkukeiton ohje. Söimme Wienissä ihanan kuohkeaa (=kermaista) valkosipulilla maustettua kurkkukeittoa ja sitä pitäisi blenderillä kokeilla.