Nyt teki mieli jotain makeaa... Kaupasta saa nykyään erilaisia valmiiksi murskattuja karkkeja, joita on kätevä käyttää paitsi kakuissa niin myös juomissa. Mariannemurskassa valkoinen kuori sulaa juomaan ja tuo siihen mukavaa mintun makua. Me pidämme valmiista Play-kaakaosta, mutta yhtä hyvin voit tehdä kaakaon itse.
Herkuista puheen ollen.. kuluneella viikolla toisen Kanelibasilikan työpaikalla kävi ravintoterapeutti puhumassa uusimmista ravintosuosituksista lapsille ja myös aikuisille. Eniten keskustelua taisi aiheuttaa se, mikä on virallisesti suositeltu rasvavalmiste tämän hetkisen tiedon mukaan. Virallinen kanta on se, että meidän kannattaisi suosia vähintään 60% rasvaa sisältäviä margariineja, eli kasvispohjaisia rasvoja. Alle 60% rasvaa sisältävät margariinit sisältävät paljon lisäaineita. Noh, Kanelibasilikan mielipide on edelleen se, että margariinit ovat syvältä. Meillä suositaan leivän päällä vähärasvaista Oivariinia ja ruuanlaitossa oliivi-/rypsiöljyä. Tarvittaessa myös oikea voi on mukana antamassa makua. Ja leivonnassa ei tulisi mieleenkään käyttää teollista margariinia. Voilla tulee parasta ja kun ei liian usein herkuttele, niin sen voi tehdä hyvällä omallatunnolla. Tämä on siis meidän ruokafilosofiamme rasvan suhteen sanovat ravintoterapeutit mitä tahansa.
3dl valmista kaakaota
n. 3dl vaniljajäätelöä
2rkl Mariannemurskaa
Kaikki vaan blenderiin ja sekoitetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Namsk.
Herkuista puheen ollen.. kuluneella viikolla toisen Kanelibasilikan työpaikalla kävi ravintoterapeutti puhumassa uusimmista ravintosuosituksista lapsille ja myös aikuisille. Eniten keskustelua taisi aiheuttaa se, mikä on virallisesti suositeltu rasvavalmiste tämän hetkisen tiedon mukaan. Virallinen kanta on se, että meidän kannattaisi suosia vähintään 60% rasvaa sisältäviä margariineja, eli kasvispohjaisia rasvoja. Alle 60% rasvaa sisältävät margariinit sisältävät paljon lisäaineita. Noh, Kanelibasilikan mielipide on edelleen se, että margariinit ovat syvältä. Meillä suositaan leivän päällä vähärasvaista Oivariinia ja ruuanlaitossa oliivi-/rypsiöljyä. Tarvittaessa myös oikea voi on mukana antamassa makua. Ja leivonnassa ei tulisi mieleenkään käyttää teollista margariinia. Voilla tulee parasta ja kun ei liian usein herkuttele, niin sen voi tehdä hyvällä omallatunnolla. Tämä on siis meidän ruokafilosofiamme rasvan suhteen sanovat ravintoterapeutit mitä tahansa.
3dl valmista kaakaota
n. 3dl vaniljajäätelöä
2rkl Mariannemurskaa
Kaikki vaan blenderiin ja sekoitetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Namsk.
Kommentit
Teillä on muuten kivoja ohjeita, pitää Lakun kans kokeilla joku hetki :)
Sitten katselin niitä kuvia, missä perunaa oli lautasmallista neljännes. Peruna voi olla ok, mutta se ja pastat ovat minusta mieluumminkin lisäkkeitä.