Makea chilikastike uuniperunoille

Uuniperunat ovat hyviä muidenkin kuin pääministerimme mielestä. Meidän vakio-ohjeemme sisältää avokadoa ja sen löydät täältä. Tänään kokeilimme kuitenkin varioida täytettä hiukan chilisemmäksi. Tosin tälläkin kertaa päädyimme katkarapuihin, mutta toki täytteeseen voi laittaa myös vaikka savulohta. Tämäkin täyte oli hyvää, mutta taidamme silti liputtaa edelleen vanhan avokadotäytteen puolesta. Viikonloppuna toinen meistä vietti talvista päivää Tallinnassa shoppaamassa kummityttönsä kanssa. Tuolta reissulta jäi mieleen Tallinnan Controverto-ravintolan törkeän hyvä tomaatti-mozzarellapizza. Kun raaka-aineet on korkeatasoisia, niin yksinkertainen on todella hyvää.

Jälkkäriksi söimme muuten jäisiä marjoja (mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa ja puolukkaa)kuuman kinuskikastikkeen kera. Ohje on niin simppeli, ettei siitä viitsi laittaa erikseen postausta. Itse kerätyt marjat tuovat mieleen kesän ja kun ne kylminä saavat niskaansa kuuman kinuskikastikkeen, niin marjojen tuoreus tulee paremmin esiin.

1prk kermaviiliä
1prk ranskankermaa
3rkl makeaa chilikastiketta
kourallinen kirsikkatomaatteja
pieni pätkä kurkkua
2rkl paprikaa hienonnettuna
100g katkarapuja
1-2dl silputtua ruohosipulia
valkopippuria
suolaa
chilijauhetta maun mukaan

Laita perunat kokonaisina uuniin 200 asteeseen kypsymään noin tunniksi. Tee täyte. Pilko ensin kasvikset mahdollisimman pieniksi. Sekoita isossa kulhossa kermaviili, ranskankerma ja makea chilikastike sekaisin. Lisää kurkku-, tomaatti- ja paprikapalat. Lisää joukkoon sulatetut ja kuivatut katkaravut sekä ruohosipulisilppu. Lopuksi mausta maun mukaan.

Kommentit