Tomaattinen risotto halloumi-juuston kera


Lunta sataa, pakastaa ja tuulee kovaa. Mikäpä siis mukavampi päivä lähteä joululahjaostoksille ruuhkaisiin kauppoihin. Ostosreissu oli onneksi onnistunut ja kaikki lahjat nyt hankittu. Väsyttävän ostosreissun jälkeen olikin jo kova nälkä.

Risotto on meillä kestosuosikki, koska se syntyy varsin sutjakasti, sitä voi muunnella helposti ja tietysti siksi, että se on hyvää. Tällä kertaa jääkaappiin oli jostain ilmestynyt miniluumutomaatteja ja halloumi-juustoa, jotka piti käyttää.

Ainekset kahdelle nälkäiselle:
3 dl risottoriisiä
200 g halloumi-juustoa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 4 dl kasvislientä (esim. hyvästä fondista valmistettua)
1,5 dl paseerattua tomaattia
kourallinen miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
1,5 dl valkoviiniä
1 dl parmesan- tai pecorino-juustoa
voita
timjamia
basilikaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Pilko sipulit pieneksi. Valmista kasvisliemi. Kaada reipas loraus öljyä pannuun ja kuumenna. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää sitten riisi ja sekoittele. Kun riisi alkaa ritistä on aika kaataa pannuun osa kasvisliemestä ja viinistä. Lisää lientä, viiniä ja paseerattua tomaattia vähitellen sitä mukaa kun neste on imeytynyt riisiin. Sekoittele samalla.

Leikkaa halloumi-juusto siivuiksi ja paista niitä hetki molemmin puolin toisella paistinpannulla, jotta ne saavat kauniin värin pintaansa ja pehmenevät hieman. Jos haluat, voit pilkkoa juuston pieniksi paloiksi tai kuutioiksi ja lisätä ne risoton joukkoon juuri ennen valmistumista.

Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, pitäisi riisien olla sopivan pehmeitä, mutta ei liian. Lisää raastettu juusto ja reilu nokare voita ja sekoita. Mausta mustapippurilla, timjamilla ja basilikalla. Jos käytät kuivattua timjamia tai basilikaa, voit jauhaa niitä morttelissa hienommaksi jotta saat tuoksut esiin. Leikkaa vielä kirsikka- tai miniluumutomaatit puoliksi tai pienemmiksi ja sekoita lähes valmiin risoton joukkoon. Tarjoile.

Kommentit