Quesadillat


Näin pimeänä joulukuisena maanantaina on mukava piristää iltaa hieman chilisemmällä, mutta arkipäivään sopivan helpolla ruualla. Tänään päätimmekin tehdä pitkästä aikaa quesadilloja. Quesadilla on taitettu ja puolitettu tortilla, jonka sisään on laitettu erilaisia täytteitä ja erityisesti juustoa. Teimme yksinkertaisen kasvisversion, mutta vain mielikuvitus on rajana täytteiden keksimisessä.

Ainekset kahdelle:
3 isoa tortillaa
muutama tomaatti
puolikas kesäkurpitsa
1 punasipuli
tulista salsaa (tee itse tai käytä valmista)
guacamolea (tee itse tai käytä valmista)
pari dl juustoraastetta (cheddar, kermajuusto, emmental, homejuusto, mikä vain itselle maistuu)
1 prk ranskankermaa



Pilko kesäkurpitsa, sipuli ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Ota tortillalevy ja levitä sen toiselle puolelle salsaa, kasvissilppua ja juustoraastetta. Taita tortilla ja leikkaa se kahtia, jolloin saat kaksi kolmion muotoista palaa. Paista kolmioita voileipägrillissä tai paistinpannulla parin minuutin ajan kunnes juusto on sulanut ja pinta saanut väriä. Laita valmiit quesadillat lautaselle kannen alle odottamaan siksi aikaa kun jatkat loppujen paistamista. Tarjoile quesadillat guacamolen, salsan ja ranskankerman kanssa.

Kommentit