Munakoiso-mozzarellavuoka

Munakoiso on meidän keittiössämme suosittu raaka-aine. Pari viikkoa sitten teimme munakoisosta kasvislasagnea. Aikaisemmin munakoiso on vieraillut mm. thaimaalaisissa curryissä, pastakastikkeissa ja eräs suosikkimme on grillattu munakoiso. Tänään teki mieli kokeilla pastanjauhajien blogista löydettyä munakoisopohjaista uuniruokaa, johon tulee lisäksi tomaattia, mozzarellaa ja paljon basilikaa. Tämä osoittautuikin vallan herkulliseksi.



Ainekset:
2 munakoisoa (yhteensä noin 750 g)
2 purkkia kokonaisia tomaatteja (yht. 800g)
200g mozzarella-juustoa
3 kynttä valkosipulia
2 munaa
1 dl pecorino romano -juustoraastetta
oliiviöljyä
runsaasti tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria, oreganoa

Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Itketä munakoisosiivut, eli ripottele niiden päälle suolaa ja anna suolan imeä nestettä vaikkapa vartin ajan. Huuhdo suola pois ja kuivaa siivut talouspaperilla. Paista sitten siivuja pannulla kuumassa öljyssä molemmilta puolilta, kunnes siivut saavat kauniin värin. Munakoisot tuntuvat imevän öljyä niin paljon kuin niille antaa, joten kannattaa hieman rajoittaa öljyn määrää. Siirrä paistetut siivut talouspaperin päälle valumaan. Paistamiseen kannattaa varata aikaa, koska siivuja on paljon ja tavalliselle paistinpannulle mahtuu vain muutamia siivuja kerrallaan.

Seuraavaksi on vuorossa tomaattikastike. Silppua valkosipulit ja pyörittele niitä hetki kuumalla pannulla öljyssä. Lisää sitten purkkitomaatit ja riko niitä vähän. Kokonaisista purkkitomaateista tulee koostumukseltaan ja maultaankin parempi lopputulos kuin tomaattimurskasta. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Anna porista hieman kasaan kymmenisen minuuttia.

Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi. Vatkaa munat ja lisää niiden sekaan juustoraaste. Öljyä uunivuoka ja lado sen pohjalle ensin kerros munakoisosiivuja, sitten kerros tomaattikastiketta, sitten mozzarellasiivuja ja basilikaa, sitten taas munakoisosiivuja ja niin edelleen. Jätä päällimmäiseksi kerros munakoisoa. Kaada vuokaan vielä muna-juustoraaste-sekoitus ja laita sitten 175-200 -asteiseen uuniin noin tunniksi.


Kommentit

Heidi sanoi…
Kiitos reseptistä! Todella hyvää ja maukasta :) itse pistin joukkoon vielä kesäkurpitsaa ja desin kermaa.
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos kommentista. Jos munakoiso on mieleen, niin kannattaa myös kokeilla grillattuja munakoisoja, jotka marinoidaan. Törkeen hyviä lisukkeita kesägrillissä. Linkki löytyy tästä ohjeesta.