tiistai 24. marraskuuta 2009

Välimerenleipä


Viime aikoina olemme olleet varsin innokkaita leivän leipojia. Se on paitsi helppoa niin myös halpaa. Tämä leipä lähti syntymään ajatuksesta, että se sopisi yhteen valmistamamme tomaattikeiton kanssa. Siitä siis samat yrtit ja valkosipulin maku. Ja sopihan se.


3dl vettä
3tl kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl silputtua tuoretta oreganoa
2rkl silputtua tuoretta basilikaa
3 valkosipulinkynttä
7,5dl luomuvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Mittaa kulhoon reilusti käden lämpöinen vesi ja sekoita joukkoon suola sekä silputut yrtit. Puserra mukaan valkosipulinkynnet. Lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon ja kaada jauhoja samalla sekoittaen taikinan joukkoon. Lopuksi vielä oliiviöljy ja viimeiset vaivaamiset. Anna taikinan seistä reilun tunnin ajan. Taikina jää hiukan löysähköksi, joten kaada siitä kaksi kasaa leivinpaperin päälle ja muotoile kasoista kaksi pyöreää leipää. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

0 kommenttia: