Lohilaatikko


Tänään oltiin taas perinteisten ruokien äärellä. Eilisestä ruuanlaitosta jäi yli pala lohta. Jääkaapista löytyi myös porkkanoita, nauriksia ja perunoita. Näistä luontevasti juontui mieleen lohilaatikko ja sellainen siis tehtiin. Oikein hyvää tulikin.

Ainekset
n. 400g lohifileetä
4 perunaa
3 porkkanaa
2 naurista
2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 munaa
1 sipuli
pari kynttä valkosipulia
nippu tilliä
1 - 1,5 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl sitruunapippuria

Pilko lohi melko pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja nauriit ohuiksi siivuiksi. Perunat kypsyvät nopeimmin, nauriit toiseksi nopeimmin ja porkkanat hitaimmin, joten siivujen kokoa voi mitoittaa sen mukaan. Silppua sipuli ja kuullota silppua hetki pannulla.

Lado juuressiivuja kerros uunivuoan pohjalle. Laita seuraavaksi lohta, sipulia ja reippaasti tilliä. Lisää juureksia, lohta ja sipulia kerroksittain. Sekoita maito, kerma ja munat keskenään. Lisää mausteet seokseen. Kaada seos vuokaan niin että se leviää tasaisesti. Mausteita voi myös ripotella vuokaan kerroksia kasatessa.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa reilun tunnin, tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä.

Kommentit