Lime-pinaattipasta


Tiedätte varmasti tunteen, kun haluaa tehdä arkiruokaa nopeasti ja halvalla, mutta ei kuitenkaan ole valmis tinkimään laadusta. Tässä on hyvä ja helppo kasvisruokaresepti, joka maistuu mainiolta. Meillä tämä pastakastike syötiin juustotäytteisten raviolien kanssa, mutta kevyempänä versiona tämä toimii tagliatellen kanssa. Arkena pastan tekeminen itse on liian työlästä ja silloin tuorepasta pelastaa tilanteen. Ja jos lähikaupasta ei löydy limeä, niin sen voi toki vaihtaa sitruunaan.

Meillä odotetaan jo kovasti ensiviikon Madeiran reissua ja toivotaan, että tuolta reissulta mukaamme tarttuu myös uutta inspiraatiota ruuanlaittoon. Ihmiset hakevat matkoiltaan erilaisia elämyksiä. Meille lomamatkat yhdessä ovat paitsi lomailua arkisista velvoitteista, niin myös hyvää ruokaa, viiniä ja erilaisen tunnelman kokemista poissa kotoa. Viikonloppuna kenties postaamme vielä jonkun ohjeen, mutta sitten Kanelibasilika lomailee ja lataa akkuja pimeneviä iltoja sekä tulevaa kylmyyttä silmällä pitäen.

150g pakastepinaattia (tai tuoretta pinaattia)
2 valkosipulinkynttä
½ sipuli
1tl limen kuorta
1rkl limen mehua
1dl cashewpähkinöitä
1rkl oliiviöljyä
vajaa 1tl suolaa
mustapippuria
kourallinen kirsikkatomaatteja
2dl ruokakermaa tai soijaruokakermaa

päälle:
parmesaania
tuoretta basilikaa silputtuna

ravioleja/tagliatellea

Paahda cashewpähkinöitä pannulla hetki ja nosta ne odottamaan vuoroaan. Pese lime hyvin ja raasta siitä kuorta ja puserra tarvittava määrä mehua. Kuori ja silppua valkosipulit ja sipuli. Paista öljyssä pinaattia, lisää sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon limenkuoriraaste ja –mehu sekä ruokakerma ja mausteet. Keitä kastiketta kokoon. Juuri ennen tarjolle asettamista lisää cashewpähkinät sekä kirsikkatomaatin puolikkaat. Tarjoa pastan kera ja laita annoksen päälle raastettua parmesania ja basilikasilppua.

Kommentit

Pisarat sanoi…
Jos sattuu, ettei tunnelmaa pahasti häiritse, niin olisi upea nähdä täällä joku "herkullinen" kuva reissultanne. Hyvää matkaa !
Kanelibasilika sanoi…
Hyvä idea. Pidämme tuon mielessämme. Kovasti odotamme varsinkin saaren tuoretta kalatarjontaa sekä keittoja. Kuulemma myös Funchalin kauppahalli on näkemisen arvoinen. Ja kiitos lomantoivotuksista.
Vilukissa sanoi…
Oi tää näyttää niin hyvältä... :P
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos, kiitos. Suosittelen, se oli älyttömän hyvää ja nopeeta tehdä. Tässä viime aikoina on ollut painotuksena tehdä kasvisvoittoista ruokaa. Noi edelliset kasvispihvit oli myös tosi maukkaita.