Sitruunainen kookos-sienikeitto


Tämä keitto tuli vinkkinä Mirvalta, toisen Kanelibasilikan vanhalta (?) opiskelukaverilta. Mirvalle kiitokset tästä erittäin maukkaasta keitosta, joka yhdistää perinteiset sienet thaimaalaiseen makumaailmaan. Vaikka perinteinen kermapohjainen sienikeitto onkin todella hyvää, niin totuuden nimissä on sanottava, että vuoden aikana sitä voi saada liian monta kertaa alkuruokana. Välillä on siis hyvä kokeilla eri versioita ja tässä yksi todella hyvä resepti. Rohkeasti vaan kokeilemaan.

Tämänkertaiset sienet ovat muuten taas lahjoituskamaa ja kiitokset lähtee Maritalle. Varsinkin mustatorvisienet ovat todellista herkkua.

n. 7 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa
n. 300g kantarelleja ja mustatorvisieniä
3 porkkanaa suikaleina
pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
200 g kiinankaalia
thaibasilikaa
timjamia
2 kasviliemikuutiota
muutama rkl currytahnaa, meillä panang currya (määrä riippuu tahnan voimakkuudesta)
1 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria maun mukaan lopuksi

Paista sienet pannulla, jotta niistä lähtee nesteet pois. Leikkaa porkkanat, purjo ja kiinankaali suikaleiksi. Mittaa kattilaan vesi. Laita kasvikset, suikaloidut valkosipulinkynnet, liemikuutiot ja currytahna veteen kiehumaan. Kun kasvikset ovat hiukan pehmenneet, lisää kookosmaito, sitruunanmehu, sienet ja yrtit. Keitä vielä hetki ja mausta suolalla ja/tai mustapippurilla.

Kommentit