Pizza


Mikä se sellainen ruokablogi on, jossa ei ole pizzapohjan ohjetta? Nyt saatte Kanelibasilikan pizzaohjeen, joka perustuu siihen, että pizzapohjataikina jätetään tarpeeksi löysäksi. Tämä tekee pohjasta mukavan ohuen ja jotenkin kevyemmän oloisen. Tässä ei myöskään tarvitse liata käsiään, sillä sekoittaminen onnistuu lusikalla. Meillä kun ei ole miellytty pannupizzan tyyppisiin paksuihin ja raskaisiin pohjiin.

Tällä kertaa sävelsimme päälle kaikkea, mitä jääkaapista, ruokakaapeista ja parvekkeelta löytyi; mozzarellaa raasteena, tonnikalaa, sipulia, paprikaa, pinjansiemeniä, kapriksia, anjoviksia, vuohenjuustoa, chiliä… Pellillinen pizzaa on siinä mielessä hyvä ajatus, että eri kulmiin voi laittaa eri täytteitä mieltymysten ja oman luovuuden mukaan. Pizzan tultua uunista, kannattaa päälle lisätä oreganon lisäksi tuoretta rucolaa. Ja tosiaan tämä aika vuodesta on mahtava, kun voi hyödyntää ”kaupunkipuutarhaa”. Sieltä löytynevät tämän ohjeen yrtit, chili ja annoslautasen reunalla olevat kirsikkatomaatit ja kurkku.


Pizzapohja:
3dl lämmintä vettä
3tl kuivahiivaa
1tl suolaa
1½ dl sämpyläjauhoja
1dl durumjauhoja
1dl luomu vehnäjauhoja
2rkl rypsiöljyä

Tomaattikastike:
5kpl tomaatteja
3 valkosipulinkynttä
1rkl tomaattipyreetä
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa

Laita lämpimään veteen suola ja sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää jauhoja koko ajan lusikalla sekoittaen taikinan joukkoon. Lopuksi lisää vielä öljy. Taikina jää löysäksi ihan tarkoituksella. Jätä kohoamaan noin tunniksi.

Tee sillä aikaa tomaattikastike. Kalttaa tomaatit. Ohje löytyy tästä. Poista tomaateista kantapalat. Pilko valkosipulinkynnet pieneksi ja sekoita ne, kaltatut tomaatit, tomaattipyree ja basilika sauvasekoittimella hienoksi. Me vedimme omasta kastikkeesta liiat nesteet pois heiluttamalla kastiketta vielä siivilän päällä.

Kaada kohonnut taikina uuninpellille ja levitä sitä lusikalla, jotta saat sen ohueksi levyksi. Lisää päälle tomaattikastike, pizzajuusto ja haluamasi täytteet. Paista 250 asteessa noin 12 minuuttia.

Kommentit