sunnuntai 9. elokuuta 2009

Lohinigirit


Nyt se on sitten 4 viikon kesäloma toisella meistä ohi. Toinen Kanelibasilika saa vielä jatkaa viikon verran lomailuaan. Sunnuntai ei olisi voinut olla kauniimpi ja Karhupuistossa makoilu ja Linnanmäen kallioilla istuskelu kruunasivat mukavan lomamme. Ilahduttava kahvila/kioski on muuten Karhupuiston Bear Park Cafe lippakioski, josta saa Suomen parasta jäätelöä, eli Helsingin jäätelötehtaan jätskejä. Muutenkin puisto on kaunis ihanine kukkaistutuksineen, joista puiston kummit huolehtivat.


Loman viimeisen vapaapäivän jälkeen aloimme valmistaa japanilaista illallista itsellemme. Tarjolla oli tempuraa erilaisine dippikastikkeineen sekä lohinigireitä. Tempuran ja sen kanssa tarjottavien kastikkeiden ohje tulee perästä. Ohjeen riisi riitti nigireihin sekä tarjottavaksi tempuran seurana.

Riisi:
2,5dl sushiriisiä
3dl vettä
0,5tl suolaa
0,5rkl sokeria
1,5 rkl riisiviinietikkaa

n. 100g graavilohta
wasabi-tahnaa
soijakastiketta dippaamiseen

Huuhtele riisiä kylmän veden alla siivilässä joitakin minuutteja. Kaada riisi kattilaan ja lisää sinne reilusti kylmää vettä. Anna riisin seistä vedessä n. 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele vielä riisiä hetki hanan alla. Kaada riisit kattilaan ja lisää perään 3dl vettä. Kun vesi alkaa kiehua, siirrä lämpötila ykköselle ja anna hautua 10 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta liesi ja anna riisin vielä seistä lämpimällä levyllä 10 minuuttia. Tämän jälkeen sekoita joukkoon kaikki mausteet.

Muotoile riisistä suuhun sopivia ovaalin muotoisia palloja. Laita selkämykseen ohut sipaisu wasabia ja leikkaa päälle pala graavilohta. Laita oman maun mukaan nigirin päälle wasabia ja dippaa soijakastikkeeseen. Nauti.

0 kommenttia: