torstai 27. elokuuta 2009

Juures-halloumipyttipannu


Tänään teki mieli virittää perinteisen pyttiksen reseptiä hieman eri suuntaan. Makkaran sai korvata halloumi-juusto, perunan rinnalle tuli muutama muukin juures ja kaprikset tuomaan erilaisia makuja.

Ainekset:
pari-kolme eilistä keitettyä perunaa
pari-kolme porkkanaa
palsternakka
sipuli
200 g halloumi-juustoa
kapriksia
kananmunia
suolaa, mustapippuria

Silppua sipuli. Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja palsternakka kuutioiksi tai siivuiksi, mikä omaa silmääsi miellyttää. Porkkanaa ja palsternakkaa kannattaa pehmentää keittämällä niitä hetken. Juureksia ei kuitenkaan kannata kypsentää liian kauan, ettei ruuasta tule vallan mössöä. Porkkana on kovempi kuin palsternakka, joten keittämisen voi aloittaa porkkanasta ja lisätä palsternakkakuutiot vähän myöhemmin. Kokeile haarukalla milloin juurekset ovat mukavan purtavan tuntuisia.

Kuullota sipulit kasarissa ja siirrä ne sitten odottelemaan hetkeksi. Paista perunoita öljyssä tai voissa melko kovalla lämmöllä niin, että ne saavat väriä ja mukavaa pintaa. Lisää sipuli ja muut juurekset. Pilko myös halloumi kuutioiksi ja lisää ne sekä kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Varo kuitenkin liikaa suolaa, koska halloumissa on itsessään varsin paljon suolaa. Tarjoile pyttipannu paistettujen munien kanssa.

0 kommenttia: