sunnuntai 16. elokuuta 2009

Helppo vadelmavaahto


Viikonloppu sujui molemmilta juhlimisen merkeissä; toinen pyöri Flow-festareilla ja toinen juhli hyvän ystävänsä polttareita. Kenties tähän liittyneenä ruoka ei ollut tänään sunnuntaina ihan päällimmäisenä mielessä. Jääkaapissa oli kuitenkin rasiallinen ihania vadelmia, jotka oli saatava tuhottua jotenkin. Niistä pyöräytimmekin todella helpon jälkkärin, joka maistuu kylmänä myös lievässä krapulassa. Sokerin määrää kannattaa lisätä, jos vadelmasi ovat puutarhavadelmia, sillä niissä ei ole itsessään niin paljoa makeutta.

1 valkuainen
1,5dl kevytvispikermaa
2rkl sokeria
vadelmia
(minttua koristeeksi)

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös toisessa astiassa kerma vaahdoksi. me pidämme siitä, että kermaa jää hiukan löysähköksi sillä se tekee vaahdon rakenteesta hienomman. Yhdistä vaahdot, lisää vadelmat ja sokeri. Sekoita hyvin ja maistele vielä sokerin määrää. Tarjoa kylmänä.

0 kommenttia: