sunnuntai 16. elokuuta 2009

Halloumipastakastike

Halloumijuusto on todellista herkkua. Aiemmin olemme käyttäneet halloumia salaatissa, kuten tässä reseptissä.

Parvekkeemme kasvit antavat aineksia ruuanlaittoon, joita haluamme hyödyntää. Tässä reseptissä kirsikkatomaatit, chili, oregano ja basilika ovat oman parvekkeemme tuotoksia. Olemme jo pidemmän aikaan halunneet yhdistää halloumin pastakastikkeeseen ja tässä olisi nyt oma reseptimme.


oliiviöljyä
halloumijuustoa
pinjansiemeniä

reilusti oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala chiliä
kirsikkatomaatteja (1 rasia)
kourallinen basilikaa
kourallinen oreganoa
pippuria
pastan keitinvettä n. 1dl
(suolaa)

Viipaloi halloumijuusto ja paista viipaleita ensin pannulla, kunnes ne saavat kauniin pinnan ja sulavat hiukan. Pyöräytä vielä pinjansiemenet pannulla nopeasti. Voit leikata halloumin myös pienemmiksi paloiksi paistamisen jälkeen.

Tee pastakastike. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipulia, chiliä ja valkosipulia pannulla runsaassa oliiviöljyssä. Lisää kirsikkatomaatit, paistetut pinjansiemenet ja yrtit. Lisää joukkoon hiukan pastankeitinvettä. Anna hetken kiehua ja nosta joukkoon paistetut halloumin palat. Revi pinnalle vielä basilikaa. Jos kastike tuntuu liian kuivalta, voit lisätä vielä oliiviöljyä. Tarjoa spagetin kera.

0 kommenttia: