keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Vuohenjuustoa ruistaikinakuoressa


Vielä palataan viikonlopun Espanja-teemaan siten, että tässä tulee ohje mainiolle suomalaisvaikutteiselle tapakselle. Nämä ruiskuoreen piilotetut vuohenjuustot ovat oiva napostelupala esimerkiksi kuohuviinin kaverina tai suolaisena pikkusyötävänä. Tämän helpommaksi ei napostelu mene, vaikka toisen Kanelibasilikan mielestä nyt ollaankin jo Pakaste-kokki osastolla:) Meidän mielestämme nämä toimivat parhaiten viikuna- (kuvassa) tai kirsikkahillon kera.

½ paketti valmista ruis-perunapiirakkataikinaa
pyöreää vuohenjuustoa

viikunahilloa

Kauli piirakkataikina ohueksi ja ota siitä esim. juomalasia muottina käyttäen pyöreitä paloja. Aseta jokaisen pyöreän palan keskelle pala vuohenjuustoa ja rypytä taikina vuohenjuuston ympärille. Voit matkia karjalanpiirakan rypyttämismallia. Laita ”kupposet” uuniin 225 astetta n. 10 minuuttia. Tarjoile makean hillon kera.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei helpoissa ohjeissa ole mitään hävettävää. Perusperheenäiti lukee oikein mielellään mahdollisimman helppoja ja hyviä ohjeita. Kuten tämäkin. Mukavaa kesää teille ja kiitos kivasta blogista!

Kanelibasilika kirjoitti...

Kiitos, mukavaa kesää myös sinulle!