tiistai 23. kesäkuuta 2009

Soijanakkikastike

Meidän mielestämme kasvisruokien ei tarvitse matkia liharuokia. Siksi meillä on hyvin harvoin ruokalistalla soijarouhetta jauhelihan sijasta tai soijanakkeja oikeita nakkeja korvaamassa. Nakkeja meillä ei kulu muutenkaan, koska toinen Kanelibasilikan kirjoittajista ei syö lihaa ja toinen ei vain yksinkertaisesti voi sietää nakkeja.

Näistä lähtökohdista on tietysti aivan loogista, että tänään ruokalistalla oli nakkikastiketta. ;) Lihaisten nakkien sijasta käytimme kuitenkin soijanakkeja. Joskus on hauska maistella lapsuudesta tuttuja perinteisiä makuja. Nakkikastike lienee näistä yksi perinteisimpiä.


Parhaat kohtaamamme soijanakit taitavat olla Hälsans Kök -nimisen ruotsalaisen merkin tuotevalikoimasta löytyvät pakastetut nakit. Soijanakit ovat usein kuivakoita mutta nämä pääsevät lähimmäksi esikuvaansa.

Ainekset kahdelle hengelle:
6 kpl soijanakkeja
1 sipuli tai useita kevätsipuleita
voita paistamiseen
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä esim. fondista tehtynä
pieni purkki tomaattipyrettä
loraus ketsuppia
sinappia
rouhittua mustapippuria
0,5 - 1 dl kermaa

Viipaloi nakit ja silppua sipuli(t). Kuullota sipuleita öljyssä tai voissa paistinpannulla hetki ja siirrä sitten turvaan lautaselle. Paista nakkisiivuja kuumalla pannulla jonkin aikaa, kunnes siivut saavat väriä.

Lisää sitten vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Lisää sitten sipulit, tomaattipyre, ketsuppi, sinappi ja mustapippuri. Keittele n. 10 minuuttia kasaan. Lisää lopuksi kerma, sekoita ja tarjoile esim. lipstikalla maustetun perunamuusin kanssa.

0 kommenttia: