lauantai 13. kesäkuuta 2009

Raparperipaistos

Viime viikkojen aikana onkin tullut jo kirjattua useampi raparperiohje, mutta pistetään vielä yksi herkku. Raparperipaistos on helppo mutta maukas jälkiruoka tai iltapäivän makea tarjottava.


Ainekset:

500g raparperia
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1,5 rkl vaniljasokeria

50g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita

Pilko raparperin varret noin sentin tai puolen paksuisiksi viipaleiksi. Levitä raparperit voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle kanelia, kardemummaa ja vaniljasokeria.

Jos raparperit ovat kovin kirpeitä voi olla syytä lisätä vähän myös tavallista sokeria. Tänä kesänä saamamme raparperit ovat olleet miedompia, joten sokeria ei ole tarvittu niin runsaasti.

Sulata voi ja sekoita siihen fariinisokeri sekä kaurahiutaleet. Levitä seos raparperien päälle. Sitten vaan vuoka 200 asteiseen uuniin n. 25 minuutiksi.

Paistos on parhaimmillaan lämpimänä ja hyvän vaniljajäätelön kera.

0 kommenttia: