maanantai 8. kesäkuuta 2009

Raparperi-mansikkakiisseli


Jatketaan kausiherkkusarjaa edelleen raparperilla. Saimme lisää raparperia viikonloppuna Kylmäkoskelta ja Lintuvaarasta. Osa pistettiin pakkaseen, mutta vielä on tilaa vatsassa ainakin muutamille raparperiherkuille. Klassinen herkku on raparperi-mansikkakiisseli kermavaahdon kera. Itse asiassa kiisselit ovat parhaimmillaan muutenkin tosi herkullisia ja tämä on yksi parhaista. Oma versiomme syntyi ihan säveltäen seuraavalla ohjeella:

n. 5dl raparperinpaloja
7,5 dl vettä
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
n. 1½dl mansikoita

suurus:
1dl vettä
4rkl perunajauhoja

Keitä raparperinpaloja, pakastemansikoita ja sokereita reilu 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Halutessasi voit lisätä mansikat vasta loppuvaiheessa, mutta me halusimme, että mansikat hajoavat kiisselin sekaan. Sekoita lasissa kylmä vesi ja perunajauhot maitomaiseksi ja lisää seos hitaasti valuttaen kattilaan. Sekoittele hyvin. Kun kiisseli pulpahtaa muutaman kerran, on se valmista. Jäähdytä kiisseli hyvin ja tarjoa kermavaahdon kera.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas hyvännäköistä kiisseliä.Pitääpä itsekin valmistaa viikonloppuna tätä herkkua. Muutenkin, hyvännäköiset sivut!