lauantai 16. toukokuuta 2009

Uusia perunoita, pinaattikastiketta sekä lampaan ulkofileepihvi/kuhafilee

Kuten tätä blogia lukiessa varmasti huomaa, tehdään Kanelibasilikan keittiössä paljon kala- ja kasvisruokia. Tämä johtuu siitä, että vain toinen Kanelibasilkan puolisko syö lihaa. Silloin harvoin kun liharuokia tehdään, pyritään käyttämään vain hyviä raaka-aineita, eli mikä tahansa lihanpala ei kelpaa. ;)

Kalan- ja luonnonystäville tiedoksi, että WWF on julkaissut juuri kalaoppaan, joka jaottelee kalalajeja sen mukaan, onko niiden syöminen ympäristön kannalta hyvä asia. Tuon listan mukaan yksi lempikaloistamme, kuha, kuuluu lajeihin, joita voi syödä hyvällä omallatunnolla. Kannattaa käydä tutustumassa kalaoppaaseen.

Tänään teimme kompromissiruokaa; toiselle kalaa ja toiselle pihviä. Päätimme kokeilla espanjalaisia uusia perunoita, kun näyttivät niin houkuttelevilta. Kastikkeena on pinaattikastike, joka on yksi helpoimmista kastikkeista, joita tiedämme. Jos pinaattikeitto on mieleesi, myös tämä kastike uppoaa. Pinjansiemenet päällä kuuluvat ehdottomasti tähän kastikkeeseen.

1 kuhafilee
1 pihvi lampaan ulkofileetä (meillä valmiiksi marinoitu)

Pinaattikastike:
½ sipuli
150g pakastepinaattia
2dl ruokakermaa
vajaa ½ kasvisliemikuutio
pinjansiemeniä

Nosta liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pese perunat ja laita kiehumaan. Valmista sillä aikaa kastike. Pyöräytä pinjansiemenet ensin kattilassa, jotta ne saavat väriä. Nosta pinjansiemenet pois kattilasta siksi aikaa, kun teet kastikkeen. Paista hienonnettuja sipuleita ja pakastettua pinaattia kunnes pinaatti on sulanut ja sipulit ovat pehmenneet. Lisää joukkoon kerma sekä liemikuution pala ja anna hautua pienellä lämmöllä perunoiden kypsymisen ajan. Juuri ennen tarjoilua lisää paahdetut pinjansiemenet kastikkeen pinnalle.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Paista kala ja liha voissa kypsiksi. Paistoaika on suurin piirtein sama. Mausta kala merisuolalla ja sitruunapippurilla, liha merisuolalla ja mustapippurilla. Tarjoa uusien perunoiden, pinaattikastikkeen ja salaatin kanssa.

Valkoviininä oli tällä kertaa Alkon pikkupullojen valikoimasta ranskalainen riesling, Jean-Baptiste Adam Riesling. Pihvin kera olisi punaviini tietysti ollut paras vaihtoehto, mutta migreenivaivaisena myös tämä viini maistui hyvältä. Tätä tulee varmasti ostettua uudestaankin.

Ja sitten voikin istua vatsansa viereen sohvalle odottamaan Euroviisujen finaalia. Hyvä Suomi!

0 kommenttia: