Mansikkatäytekakku

Ruokablogeja selatessa meihin iskee usein hirveä alemmuuskompleksi täytekakkureseptien kohdalla. Näppäräsorminen voi tehdä niin upeita koristeita kakkuihin, että vähemmän näppärää hirvittää. Meidän kotikutoinen kakkumme ei ulkonäöllä koreile, mutta hyvänmakuinen se on silti. Tällä kuvalla haluamme rohkaista muitakin tekemään kakkuja ilman ulkonäköpaineita. ;) Maku ratkaisee.


Kesän ensimmäinen mansikkakakku, vaikka mansikat ovatkin ulkomaista tuontitavaraa. Täytteeseen taisi mennä pakasteen viimeinen mansikkapurkki, joten nyt sitten vaan odottamaan joka kesäistä mansikanpoimintareissua. Kakkupohjaohje on muuten taas perintönä saatu ja yksi niistä harvoista ohjeista, joka tulee kokonaan ulkomuistista.

Kakkupohja:
4 munaa
lasi sokeria
lasi vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

kostutukseen mansikkamehua

täytteeksi vaikkapa:
mansikoita
banaania
mango-passionmoussea

Vaahdota munat ja sokeri erittäin tiiviiksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun saat vaahtoa tiputtaessasi sen pysymään taikinanvaahdon pinnalla jonkun aikaa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa n. 30–40 minuuttia uunin alaosassa. Jos kakun pinta uhkaa tummua liikaa, laita leivinpaperiarkki sen päälle. Kakun kypsyyden voit kokeilla tulitikulla. Paina tikku kakun keskiosasta läpi ja mikäli tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.

Kun pohja on viilentynyt, leikkaa kakkupohja varovasti vaakatasossa kolmeen osaan. Kostuta jokainen kerros hyvin. Me laitoimme tällä kertaa pohjakerrokseen soseutettua banaania ja mango-passionmoussea. Toiseen kerrokseen laitoimme soseutettuja mansikoita. Mousseen ei tarvita muuta kuin maitoa ja valmis kuivaseos, joka löytyy kaupan hyllyltä. Seosta vatkataan sähkövatkaimella n. 5 minuuttia.

Kakun päälle asetellaan kuohukermaa vaahdotettuna ja tuoreita mansikoita. Halutessasi voit tehdä myös kiilteen mansikoiden päälle. Meillä ei ole pursotinta, joten askartelin sellaisen pakastepussista leikkaamalla kulmaan pienen reiän, josta sitten pursottelin kermavaahtoa.

Hyvää oli ja tuli luvattua sitten toisenkin mansikkakakun tekeminen, kunhan saadaan kotimaisia mansikoita. Siihen tulee täytteeksi kermavaahtoa ja mansikoita.

Kommentit