perjantai 8. toukokuuta 2009

Korianteri-kerma-katkarapukastike

Korianteri tuntuu jakavan ihmiset vahvasti. Toiset rakastavat sen vahvasti omintakeista makua ja toiset eivät kerrassaan voi sietää sitä. Tässä ohje, jota voi suositella korianterin ystäville.

Resepti on peräisin Kanelibasilikan tuttavapariskunnalta. Kiitokset Sampolle hyvästä ohjeesta! Ohjetta on vielä hieman viritetty Kanelibasilikan toimesta. Yritämme tässä esittää molemmat versiot samalla kertaa, joten listassa on vaihtoehtoisia aineksia.

Ainekset:
runsaasti tuoretta korianteria
purjoa
(kaalia)
isoja ravunpyrstöjä tai katkarapuja
2dl ruokakermaa tai vaihtoehtoisesti kookosmaitoa
1 lime
pala tuoretta inkivääriä
pari kynttä valkosipulia
tuoretta chiliä
(yrtti)suolaa

Ohessa voi tarjota niin riisiä, nuudeleita kuin pastaakin.

Jos käytät raakoja ravunpyrstöjä, kypsennä ne ensin pannulla ja siirrä sitten odottelemaan. Esikypsennetyt pakastetut katkaravut puolestaan voi sulattaa huuhtelemalla ne kylmässä vedessä hanan alla. Kuivaa katkat ennen käyttöä esim. talouspaperin avulla.Pilko korianteri, valkosipuli ja inkivääri aivan pieneksi. Leikkaa pätkä purjoa renkaiksi ja pyörittele hetken aikaa öljyssä pannulla. Sen jälkeen lisää ruokakerma tai kookosmaito, korianteri-valkosipuli-inkiväärisilppu ja pieneksi pilkottu chili. Jos haluat, voit tässä vaiheessa lisätä myös pilkottua kaalia.

Raasta kastikkeeseen limen kuorta. Pese lime ensin hyvin, jotta ruoka ei maustu torjunta-aineilla. Purista myös limen mehu. Jos hedelmä on erityisen mehukas, voi puolikas riittää. Tarkista maku.

Anna kastikkeen hautua pienellä lämmöllä samalla kun keität riisin, nuudelit tai pastan. Lopuksi lisää kastikkeeseen mukaan valmiit ravunpyrstöt tai katkaravut.Tuoretta korianteria saa useista kaupoista ruukussa. Tähän ruokaan voi käyttää koko ruukullisen kerralla. Joistakin kaupoista (lähinnä etnisistä) korianteria voi saada myös isommissa erissä muovipussiin pakattuna. Korianterin voimakkuus tuntuu vaihtelevan joten on hyvä tarkistaa määrä oman maun mukaiseksi.

0 kommenttia: