Focaccia-leipä

Tästä maukkaasta italialaisesta leivästä on tullut Kanelibasilikan suosikki. Meillä oli viikonloppuna ruokavieraita ja päädyimme tekemään kahta erilaista pastaa. Tämä leipä sopii hyvin tarjottavaksi pastan kanssa. Meidän versiossamme on mausteena tuoretta rosmariinia, valkosipulia, basilikaa ja oliiveja. Teimme osan leivästä oliivien kanssa ja osan ilman oliiveja. Unohdimme ottaa kuvan valmiista leivästä, mutta kuvassa on leipä odottamassa uuniin pääsyä. Kuten kuvasta näkyy, oliiviöljyä ei kannata säästellä! Ja vinkkinä, leipää on tosi hyvää pehmeän vuohenjuuston kanssa.


Taikina:
3,5dl lämmintä vettä
1tl sokeria
1½tl suolaa
3tl kuivahiivaa
n. 4dl vehnäjauhoja
n. 3dl durumvehnäjauhoja
½dl oliiviöljyä

Täyte:
n. ½dl oliiviöljyä
1 puristettu valkosipulinkynsi
useita lehtiä tuoretta basilikaa

tuoretta rosmariinia
oliiveja
merisuolaa

Lisää lämpimään veteen suola ja sokeri, sekoita hyvin. Lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhoja hiljakseen. Sekoita koko ajan hyvin. Kun kaikki jauhot ovat taikinassa, lisää oliiviöljy ja alusta taikinaa käsin. Taikina saa jäädä hiukan löysäksi. Jätä taikina nousemaan hyvin peiteltynä mieluiten useaksi tunniksi.

Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettu valkosipulinkynsi ja pieneksi leikatut basilikanlehdet. Anna seoksen seistä, jotta öljyyn irtoaa makua. Kun taikina on kohonnut, asettele se pellille suorakaiteen muotoiseksi. Levitä sudilla oliiviöljyseos taikinan päälle. Ripottele päälle tuoretta pieneksi leikattua rosmariinia ja merisuolaa myllystä. Suolaa saa laittaa aika reippaasti. Viimeisenä painele pinnalle oliiveja. Paista leipää uunissa 220 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Voin kertoa että on hyvää ! Nimimerkillä: keräsin loput mukaan työmaabileistä ;)
Kanelibasilika sanoi…
Nyt jäämme arvailemaan, kuka bilettäjistä laittoi tämän kommentin..? Se versio jäi vaan turhan matalaksi, kun yritin venyttää sitä vähän isommaksi. Jos teet itse, niin jätä leipä paksummaksi.

Kiitos kommentista :)