Täytetty nieriä

Viikonlopun ostosreissulta tarttui mukaan paitsi aikuiselämäni ensimmäiset "suihk, suihk-housut" eli tuulihousut myös kokonainen nieriä. Nieriää tarjottiin uunijuuresten sekä kermaviilikastikkeen kanssa. kokonaisen kalan idea on siinä, että se jää mehukkaaksi. Valitettavan harvoin vaan kalatiskiltä saa kokonaisia kaloja. Meillä kävi hyvä tuuri sillä nieriä on just sopivan kokoinen (300-400g) meidän pienen perheemme ruokapöytään. Seuraavaksi pitää alkaa metsästää kokonaista siikaa.

Ensi viikolla suuntaamme naisenergialla kohti Tukholmaa. Eli mukaan lähtee meidän perheen naistenlisäksi Helmin isoäiti ja täti. Saapa nähdä, kuinka neiti viihtyy laivalla ja Tukholmassa.

1 nieriä (avattu ja puhdistettu)
rouhittua merisuolaa
1 ruukku sitruunamelissaa
sitruunaviipaleita
loraus valkoviiniä

Pyyhi kala kauttaaltaan talouspaperilla. Suolaa sisäpuoli ja laita kalan sisäpuolelle ronskisti sitruunamelissaa. Leikkaa sitruunasta viipaleita ja laita sitruunaviipaleet molemmin puolin sitruunamelissakasaa. Eli niin, että sekä yläpuolen kalanliha että alapuolen kalaliha ovat kosketuksissa sitruunan kanssa. Lopuksi lorauta sisään vähän valkoviiniä. Sitten kala folion sisään ja 200 asteiseen uuniin. Anna kypsyä n. 15 minuuttia.

Kommentit