Lasagne

Lasagne on ruoka, jonka valmistuksessa tulee liian usein lintsattua jollakin tavalla. Joko käytämme puolivalmiita kastikepohjia tai jätämme maitokastikkeen kokonaan tekemättä ja korvaamme sen esimerkiksi Kolmen juuston kermalla. Nyt pitkästä aikaa tehtiin lasagne alusta pitäen itse. Uuniin meni kaksi eri versiota: toinen jauhelihalla ja pieni vuoka ihan pelkästään porkkanaraasteella höystettynä.

Jauhelihakastike:
Teimme lähes samalla ohjeella kuin tämä bolognesekastike. Isoon vuokaan teimme ohjeen 1,5 kertaisena.

Valkokastike:
100 g voita
1 l maitoa
1 dl vehnäjauhoja
jauhettua muskottipähkinää
valkopippuria

Tee jauhelihakastike valmiiksi. Tee valkokastike seuraavaksi. Varaa kaksi eri kattilaa. Lämmitä toisessa maito valmiiksi. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää sen joukkoon jauhot. Sekoita hyvin ja kaada lämmitetty maito kattilaan. Anna kastikkeen saostua ja mausta muskottipähkinällä ja valkopippurilla.

Kaada uunivuoan pohjalle jauhelikastiketta, sitten kerros valkokastiketta ja pastalevyjä. Ja taas jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja pastalalevyjä. Jatka näin niin kauan kun kastiketta tai uunivuoan korkeutta riittää. Jätä viimeiseksi kastikekerros ja raasta päälle juustoa, esim. parmesania. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Lasagne on mielestämme parasta seuraavana päivänä, kun se on vetäytynyt ja imenyt nesteitä itseensä.

Kommentit