Kanapastasalaatti

Täällä ollaan taas! Uuden kodin keittiötä ollaan päästy testamaan ja kirjoittamista odottaa tämän ohjeen lisäksi thaimaalainen curry. Ehdimme jo pitää ensimmäiset juhlat toisen Kanelibasilikan ikämiessarjaan siirtymisen kunniaksi. Jälkkäriksi olimme ostaneet mainion Kakkugallerian marmorisuklaakakun. Kakkugalleriasta muuten saa Helsingin parhaat kakut. Jos tiedät vielä paremman kakkukaupan, niin saa vinkata.

Mutta pastasalaattiin... Yhteen juhlien suolaisista osuuksista. Olemme aiemminkin hehkuttaneet broilerin ja punaisen peston yhdistelmää ja nyt yhdistimme tuon tässä pastasalaatissa. Salaattiin käytettiin kokonaisia broilerin pihvejä, koska filesuikaleet ovat jokseenkin epäilyttävää kamaa. Meillä nimittäin joukkoon on osunut myös aika paljon suussa ikävästi narskuvaa lihaa, jota emme fileeksi kutsuisi. Mielummin siis pihviä, joka sitten siivutetaan itse. Ohje meni kuta kuinkin näin:

400-500g broilerin maustamattomia filepihvejä
1 prk punaista pestoa
oliiviöljyä
8dl penne pastaa
1 Granny Smith omena
n. 15cm kurkkua
kourallinen neulapapuja
1 ruukku rucolasalaattia

parmesan lastuja pinnalle

Siivuta pihvit sopiviksi suupaloiksi ja laita broilerit kulhoon. Lisää joukkoon purkillinen punaistapestoa ja notkista oliiviöljyllä. Sekoita hyvin. Jätä filesuikaleet marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

Keitä pasta valmiiksi ja paista filesuikaleet. Anna molempien jäähtyä. Sekoita pasta ja broilerit. Keitä neulapapuja muutama minuutti siten, että pavut jäävät mukavan rapsakoiksi. Paloittele pavut n. 3cm kokoisiksi suupaloiksi. Pilko kurkku ja omena salaatin joukkoon. Lisää jäähtyneet pavut. Lopuksi sekaan revitään rucolaa. Koristele halutessasi parmasanjuustosta juustöhöylällä leikatuilla lastuilla.

Kommentit