Pizzakivi


Ostimme jokin aika sitten tanskalaisen pizzakiven, jonka testaaminen on jäänyt yksinkertaisempien ruokien valmistamisen jalkoihin. Vanhan vuoden viimeisinä tunteina sopi kaivaa kivi esille ja tehdä molemmille mieleisillä täytteillä itsetehtyä pizzaa. Ohje on sama vanha, eli slow food pizza, josta kannattaa testata vähintäänkin tomaattikastiketta. Pizzataikinan tulisi ohjeen mukaan saada kohota yön yli, mutta tuskinpa lyhyempikään kohotus makunautintoa pilaa. Pizzakiven ansioista pohjasta tulee rapeampi. Suosittelemme, jos perheessänne pidetään pizzan valmistamisesta.

Kuvan pizzan täytteiksi oli valittu feta, sipuli, paprika ja oliivit. Huomion arvoinen seikka oli ruokajuomamme: pizzan kanssa hyvä juoma on kylmä olut. Jääkaapissa olleet oluemme olisivatkin menneet viikon päästä vanhoiksi. Että näin ahkerasti meillä maistellaan olutta. Naispuolinen Kanelibasilika joi olutta ekan kerran yli vuoteen... Hyvää oli.

Kivi laitetaan kylmään uuniin ja annnetaan kuumeta uunin kanssa 250 asteeseen. Sitten pizza asetellaan pizzalapion kanssa kiven päälle. Paistoaika on hiukan lyhyempi kuin ilman kiveä. Valmis pizza nostetaan pois uunista, mutta kiven annetaan taas jäähtyä uunissa samaan tahtiin uunin kanssa. Kivi ei vaadi sen kummempia erikoisjärjestelyjä.

Loistavaa uutta vuotta 2011 ja sisältäköön se upeita herkkuhetkiä!

Kommentit